Zero Waste Lezingen & WorkshopsZero waste lifestylelezing

Door het delen van haar ervaringen als zero waster, inspireert Jessie anderen om plasticvrije keuzes te maken. Jessie neemt de bezoeker mee in verschillende aspecten van een zero waste huishouden: van boodschappen en koken, tot kleding, reizen en de badkamer. Praktische tips, achtergrondinformatie én een flinke dosis inspiratie bieden de kern van deze presentatie. De sessie is op de persoon gericht en de vraag “Wat kun jij doen?” staat centraal. 

Lezing circulaire economie

Hoe zet je mensen aan tot circulair denken? En wanneer kun je een proces echt circulair noemen? Met de principes van zero waste vertelt Jessie alles over de circulaire economie in de praktijk. Verwacht geen lezing over gerecyclede wegwerpbekers, maar duik dieper in de circulariteit en duurzaamheid van producten en processen. 

Lezing plasticproblematiek

Hoe staat het ervoor met ons plasticgebruik? En wat heeft dat voor effect op het milieu en onze leefomgeving? A new zero is koploper op het gebied van plasticproblematiek. Door ons uitgebreide netwerk, waaronder Plastic Soup Foundation, Searious Business, het Grondstoffenakkoord van de Rijksoverheid en onze rol bij de Europese Plasticwetgeving weten we alle ins en outs op het gebied van plastic(vervuiling). Hoe ziet de wereld eruit als we zo doorgaan? En.... wat zijn de alternatieven? 

Zero waste beautyworkshop

In een gemiddelde spuitbus deodorant zitten 23 onuitspreekbare chemische ingrediënten. Dat kan anders! Wij geloven in nieuwe beauty. Leuk, stijlvol en lekker, maar zonder chemische ingrediënten, microbeads of plastic verpakkingen. Na een korte inleiding over het maken van je eigen cosmetica (waarom zou je zelf deodorant maken?) is het tijd om aan de slag te gaan. Deelnemers maken een deodorant in hun eigen favoriete geur, die ze in een plasticvrije verpakking mee naar huis nemen.

Workshops op locatie zijn er al vanaf €15 per persoon en gaan alleen door vanaf minimaal 15 deelnemers. Neem contact op voor de mogelijkheden.